FACEBOOK

INSTAGRAM

TRUSTPILOT

Hvordan behandler man herpes?

Viden om herpes

Symptomer på herpes

Et herpesudbrud kan mærkes inden det kan ses. De første symptomer på herpes er en prikkende, summende og øm fornemmelse i huden. Denne fornemmelse skal du reagere på straks. Hvis du er hurtig kan du sikre at dit udbrud ikke bliver stort, smertefuldt og langvarigt.

Det er meget individuelt hvornår og hvor ofte man får udbrud. Et belastet immunsystem øger antallet af udbrud. Det kan f.eks. være ved eksamen, forkølelse og menstruation. Man kan prøve at leve sundt, spise varieret, dyrke motion og sove tilstrækkeligt for at styrke sit immunsystem. Nogle får herpes ved udsættelse for meget sollys og kan med fordel bruge en læbepomade med høj solfaktor, mens andre skal undgå at spise nødder og chokolade. Det er meget forskelligt fra person til person.

Behandling af herpes

Der findes gel og creme til behandling af herpes, som kan mindske gener og varigheden af udbruddet. Ved alle typer behandling gælder det at den skal påbegyndes så hurtigt som muligt. Derfor er det en god ide altid at have en herpesbehandling i tasken/pungen så man kan starte behandlingen straks man mærker de første symptomer.

Ved hyppige udbrud af herpes genitalis hvor gel/creme ikke er effektiv nok kan lægen ordinere Aciclovir eller Valaciclovir, som tages forebyggende i tabletform. Denne form for medicin hæmmer virus, er effektiv i en del tilfælde og har ikke væsentlige bivirkninger.